top of page

Produsele din meniul restaurantului LaNuci pot contine urme de substante alergene (gluten, oua, arahide, soia, lapte, fructe cu coaja, telina, mustar, seminte de susan si produse derivate, dioxid de sulf și sulfiti) ce provin din materiile prime obtinute in fabrici ce proceseaza alimente cu continut de substante alergene.

Produsele preparate din alimente refrigerate sunt mentionate de catre ospatar inainte de preluarea comenzii.

Lista alergeni conform Directivei CE 2000-13

 

1. Cereale care contin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.

a) siropurile de glucoză obţinute din grau, inclusiv dextroza;
b) maltodextrinele obţinute din grau;
c) siropurile de glucoză obţinute din orz;
d) cerealele folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice.

2. Crustacee și produse derivate

3. Ouă și produse derivate

4. Peste și produse derivate
a) gelatina de pește folosită ca suport pentru preparatele de vitamine sau carotenoide;
b) gelatina de pește sau ihtiocolul folosit la limpezirea berii sau a vinului.

5. Arahide și produse derivate

6. Soia și produse derivate
a) uleiul și grăsimile de soia, complet rafinate;
b) amestecul natural de tocoferoli (E306), tocoferolul D-alfa natural, acetatul de tocoferol D- alfa natural, succinatul de tocoferol D-alfa natural, obţinuţi din soia;
c) fitosteroli și esteri de fitosterol derivaţi din uleiuri vegetale extrase din soia;
d) esterul de stanol vegetal produs din sterolii obţinuţi din uleiuri vegetale extrase din soia.

7. Lapte și produse derivate (inclusiv lactoza)
a) zerul folosit la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice;
b) lactitolul.

8. Fructe cu coajă, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia și nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) și produse derivate.

Nucile folosite la producerea de distilate sau alcool etilic de origine agricolă pentru băuturi spirtoase și alte băuturi alcoolice.

9. Telina și produse derivate
   
10. Muștar și produse derivate
   
11. Seminţe de susan și produse derivate    

12. Dioxid de sulf și sulfiţi in concentraţii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2

13. Lupin și produse derivate

14. Moluște și produse derivate

bottom of page