Tort Toffie | 1.2Kg

White Flowers

🍪 BISCUITE

✔️ Zahar pudra - 60g
✔️ Pudra migdale - 60g
✔️ Lapte - 30ml
✔️ Albus de ou - 150g
✔️ Zahar - 25g

🍬 PRALINA

✔️ Pasta pralina - 60g
✔️ Ciocolata cu lapte - 30g
✔️ Feulletine - 30g

🧉 CREMEAUX

✔️ Smantana lichida - 160ml
✔️ Galbenus - 60g
✔️ Zahar - 100g
✔️ Apa - 40ml
✔️ Glucoza - 20g
✔️ Smantana - 100ml
✔️ Gelatina - 3 foi

🍮 MOUSSE CAFEA

✔️ Galbenus de ou - 40g
✔️ Zahar - 15g
✔️ Lapte - 90ml
✔️ Gelatina - 4 foi
✔️ Ciocolata alba - 200g
✔️ Extract de cafea - 20g
✔️ Frisca batuta - 250ml

🥮 GLAZURA

✔️ Apa - 75ml
✔️ Zahar - 75g
✔️ Glucoza - 150g
✔️ Smantana lichida - 100ml
✔️ Ciocolata alba - 100g
✔️ Extract cafea- 5ml
✔️ Gelatina - 10g

🍪 BISCUITE

1️⃣ Amestecam intr-un bol, zaharul pudra cu pudra de migdale si laptele.

2️⃣ Spumam albusul de ou dupa care adaugam treptat zaharul pana obtinem o bezea consistenta.

3️⃣ Amestecam bezeaua cu crema de zahar si migdale, dupa care intindem pe o forma de copt.

4️⃣ Coacem la 170 de grade 12-14 minute.

🍬 PRALINA

1️⃣ Topim pasta de pralina cu ciocolata pe bain marie, dupa care adaugam feulletine.

2️⃣ Intindem intre 2 foi de pergament si dam la congelator.

🧉 CREMEAUX

1️⃣ Punem 160ml de smantana cu galbenusul intr-o cratita. Gatim pe foc mic pana ajunge la 82 de grade.

2️⃣ Gatim zaharul, apa, glucoza, pana obtinem un caramel, moment in care adaugam100ml de smantana lichida.

3️⃣ Amestecam caramelul cu crema de smantana si ou, adaugam gelatina hidratata.

4️⃣ Turnam in forma cilindrica si dam la congelator pana se intareste.

🍮 MOUSSE CAFEA

1️⃣ Punem laptele la incalzit.

2️⃣ Amestecam galbenusul cu zahar apoi turnam treptat laptele cald.

3️⃣ Punem compozitia inpoi pe foc si amestecam pana ajunge la 85 de grade dupa care adaugam gelatina hidratata.

4️⃣ Turnam compozitia peste ciocolata alba, adaugam extractul de cafea.

5️⃣ Lasam sa se raceasca apoi incorporam frisca batuta.

🥮 GLAZURA

1️⃣ Punem intr-un bol ciocolata alba impreuna cu smantana lichida.

2️⃣ Incalzim apa cu zaharul si glucoza pana la 105 grade, dupa care turnam peste ciocolata.

3️⃣ Adaugam gelatina hidratata si extractul de cafea.

4️⃣ Lasam sa se raceasca pana la 34 de grade apoi turnam peste tortul congelat.