Tort Pina Colada | 1.2Kg

White Flowers

🍍 JELEU ANANAS

✔️ Ananas cuburi - 250g
✔️ Zahar - 50g
✔️ Suc de ananas - 50ml
✔️ Gelatina - 1,5 foi

🥮 BLAT PENTRU 2 TORTURI

✔️ Zahar - 240g
✔️ Faina - 220g
✔️ Praf de copt - 5g
✔️ Ulei - 50ml
✔️ Oua - 3 bucati
✔️ Lapte - 75ml
✔️ Extract vanilie - 5ml

🥥 MOUSSE COCOS

✔️ Lapte de cocos - 400ml
✔️ Zahar - 100g
✔️ Galbenus - 1 bucata
✔️ Amidon - 10g
✔️ Gelatina - 2,5 foi
✔️ Variegato cocos - 100g
✔️ Malibu - 40ml
✔️ Frisca - 250ml

🍮 GLAZURA

✔️ Suc de ananas - 100ml
✔️ Piure fructul pasiunii - 40g
✔️ Glucoza - 150g
✔️ Zahar - 75g
✔️ Ciocolata alba - 50g
✔️ Smantana lichida - 50ml
✔️ Gelatina - 3 foi

🍍 JELEU ANANAS

1️⃣ Punem intr-o cratita ananasul, sucul de ananas si zaharul.

2️⃣ Tinem pe foc pana se topeste zaharul, dam la o parte si adaugam gelatina.

3️⃣ Transferam in forma si racim in congelator pana se intareste.

🥮 BLAT PENTRU 2 TORTURI

1️⃣ Spumam la robot ouale cu zahar.

2️⃣ Adaugam restul ingredientelor, amestecam pana se omogenizeaza.

3️⃣ Transferam in forma de copt.

4️⃣ Coacem la 180 de grade 14 minute.

5️⃣ Insiropam blatul cu sirop de ananas (40 ml suc ananas+40 gr zahar).

🥥 MOUSSE COCOS

1️⃣ Incalzim laptele de cocos cu zahar si malibu.

2️⃣ Amestecam galbenusul cu amidon.

3️⃣ Adaugam treptat laptele incalzit peste galbenus amestecand continuu, dupa care punem compozitia pe foc pana ajunge la 85 de grade.

4️⃣ Adaugam gelatina hidratata si variegato de cocos.

5️⃣ Lasam sa se raceasca, apoi incorporam frisca batuta.

🍮 GLAZURA

1️⃣ Punem sucul de ananas, frucrul pasiunii, zaharul si glucoza la incalzit.

2️⃣ Intr-un bol amestecam smantana impreuna cu ciocolata alba.

3️⃣ Cand a ajuns la 105 grade turnam siropul de ananas peste ciocolata si adaugam gelatina hidratata.

4️⃣ Pentru a se omogeniza mai bine putem amesteca compozitia cu un blender vertical.

5️⃣ Lasam sa se raceasca pana la 34 de grade, apoi putem turna glazura peste tortul congelat.

🎂 ASAMBLARE

✔️ Mousse de cocos
✔️ Insertie de ananas
✔️ Mousse de cocos
✔️ Blat

🍰 DECOR

✔️ Ananas cuburi
✔️ Glazura intarita
✔️ Chips ciocolata alba
✔️ Coaja de lime