Tort cu Fructe de Padure | 1Kg

White Flowers

🥮 BLAT

Alune de padure - 200g
Migdale - 100g
Zahar - 150g
Oua - 4 bucati
Unt - 100g
Extract de vanilie - 10ml

🧁 CREMA

Mascarpone - 200g
Zahar pudra - 50g
Sirop de afine redus - 100ml (sau pasta frutti bosco)
Frisca - 200ml
Gelatina - 1 foaie

🥮 BLAT

1️⃣ Amestecam galbenusurile cu zahar si vanilie.

2️⃣ Adaugam untul topit, alunele de padure si migdalele maruntite.

3️⃣ Batem albusurile de ou si le incorporam la sfarsit avand grija sa nu over fold.

4️⃣ Transferam in forma de copt si coacem la 170 de grade in jur de 35 de minute in functie de grosimea blatului.

🧁 CREMA

1️⃣ Hidratam gelatina.

2️⃣ Punem siropul de afine la redus apoi incorporam gelatina hidratata.

3️⃣ Amestecam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam reductia de afine.

4️⃣ La sfarsit incorporam frisca batuta.

5️⃣ Pumem deasupra afine si capsuni proaspete.