Ciorba de Vaca | 100 Portii

White Flowers

🥣 INGREDIENTE (100 Portii)

✔️ Pulpa de Vita / Vrabioara - 6kg
✔️ Apa - 25L
✔️ Bors - 6L
✔️ Cartofi Cruzi Curatati - 4.5kg
✔️ Ceapa Curatata Cuburi - 1.1kg
✔️ Telina Curatata Cuburi - 800g
✔️ Morcovi Curatati Cuburi - 800g
✔️ Ardei Verde Curatat - 700g
✔️ Fasole Pastai Cruda - 1.4kg
✔️ Rosii Paste in Bulion - 2.5kg
✔️ Ulei Floarea Soarelui - 300ml
✔️ Sare Grunjoasa - 400g
✔️ Taietei - 200g
✔️ Leustean - 1 legatura

1️⃣ Pulpa de vita se spala in 2-3 ape si apoi se taie cuburi la 1 buc~60g crug (35g finit).

2️⃣ Se pune carnea cu apa la fiert; cand apa incepe sa fiarba se pune in oala 300ml ulei de floarea soarelui si putina sare grunjoasa.

3️⃣ Legumele se taie cubulete.

4️⃣ Dupa ce se spumeaza carnea se mai lasa sa fiarba si se pune ceapa.

5️⃣ Dupa ce se inmoaie putin carnea se adauga si restul de legume (telina cubulete, morcovii cubulete, ardeiul gras cubulete si fasolea pastai). Se lasa la fiert sa se inmoaie legumele.

6️⃣ Daca carnea este fiarta, se scoate si se adauga rosiile zdrobite, se lasa sa se fiarba iar apoi se adauga si borsul.

7️⃣ Spre final se pune leustean tocat marunt.

8️⃣ Separat se fierbe 200g de taietei cu putin ulei deasupra, dupa se scot si se pun intr-un vas separat si se pune la fiecare portie aprox 20g de taietei fierti.

9️⃣ Cartofii taiati cuburi se fierb si ei separat in in apa cu putin ulei deasupra si putina sare-se pune la fiecare portie aprox 50g de cartofi fierti.

🔟 Ciorba se lasa sa se raceasca, apoi se tine la rece.

🍲 Se serveste calda cu 40g de carne fiarta.