Ciorba de Pui a la Grec | 22 Portii / 360ml

White Flowers

🥣 INGREDIENTE (22 Portii)

✔️ Apa - 7L
✔️ Ardei Gras Verde si Rosu - 350g
✔️ Ceapa Alba - 350g
✔️ Morcovi - 350g
✔️ Telina - 350g
✔️ Ulei de Floarea Soarelui - 350ml
✔️ Zeama de Lamaie - 200ml
✔️ Orez - 150g
✔️ Sare - 80g
✔️ Faina - 50g
✔️ Oua - Galbenusuri - 12 buc.
✔️ Smantana - 850g
✔️ Piept de Pui Crud - 1.55kg (Piept Fiert 1.1kg)

1️⃣ Legumele se maruntesc la robot (ardeiul gras, ceapa, morcovul si telina).

2️⃣ Legumele maruntite se calesc in ulei de floarea soarelui.

3️⃣ Intr-o oala se pune supa( zeama) 7L cu legumele maruntite si calite.

4️⃣ Se lasa sa se fiarba legumele.

5️⃣ Se spala apoi 150g de orez care se pun apoi in oala de supa, se fierbe.

6️⃣ Separat se bat 12 galbenusuri cu 85g de faina. Se adauga apoi 850g de smantana si se amesteca cu telul. Se adauga si putina zeama de lamaie stoarsa.

7️⃣ Galbenusurile cu smantana si legumele se amesteca toate cu supa de pui cu legume.

8️⃣ Apoi se amesteca ambele supe.

9️⃣ Se mai tine putin pe foc pentru omogenizare.

🔟 Se lasa sa se raceasca si se tine la rece.

🍲 Se serveste calda cu 50g piept pui fiert (pieptul de pui se fierbe impreuna cu pieptul de pui de la supa de pui cu galuste dupa care se scoate si se imparte pentru cele 2 ciorbe).