Ciorba de Perisoare | 30 Portii / 360ml


🥘 INGREDIENTE PERISOARE
105 bucati / 24 grame / 35 portii
✔️ Carne Tocata - 2kg
✔️ Orez - 170g
✔️ Ceapa Alba Tocata - 200g
✔️ Oua - 4 buc.
✔️ Patrunjel / Marar - 10g
✔️ Sare Gunjoasa - 40g
✔️ Ardei Gras Verde - 200g
✔️ Rosii - 200g
✔️ Ceapa Alba - 200g
✔️ Morcov - 150g
✔️ Bors - 1L
✔️ Apa - 3L
🥣 INGREDIENTE CIORBA
✔️ Oase de Porc - 1.8kg
✔️ Apa - 10L
✔️ Rosii Pasate - 1.5kg
✔️ Sare Gunjoasa - 100g
✔️ Ceapa Alba (curatata) - 350g
✔️ Morcovi (curatati) - 350g
✔️ Telina (curatata) - 350g
✔️ Ardei Gras Verde Curatat - 350g
✔️ Bors - 3L
✔️ Oua - 5 buc.
✔️ Patrunjel Tocat - 1 legatura
✔️ Leustean Proaspat sau Uscat
🥘 MOD DE PREPARARE PERISOARE
1️⃣ Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata, orez, oua, sare, patrunjel/marar. Se amesteca bine.
2️⃣ Se fac apoi perisoarele.
3️⃣ Se pun la fiert in apa cu bors, ardei gras verde, rosii, ceapa, morcovi, sare.
4️⃣ Se tin pe foc circa 40 minute, pana sunt gata perisoarele ( sa fie fiarta carnea si orezul).
5️⃣ Se tin in apa in care au fiert, la rece pana cand se servesc.
🍲 MOD DE PREPARARE CIORBA
1️⃣ Oasele de porc se pun intr-un vas cu apa de seara (sa se spele de sange)
2️⃣ Dimineata se taie oasele daca sunt prea mari, se spala si apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa.
3️⃣ Se adauga in oala cu apa si oase, 150ml ulei de floarea soarelui si se lasa sa se spumeze.
4️⃣ Se adauga apoi sare grunjoasa 50g.
5️⃣ Se mai lasa putin la fiert, apoi se adauga legumele: morcovii, telina, ardeiul gras si se lasa sa fiarba.
6️⃣ Se pun apoi rosiile pasate(rosii la cutie) si verdeata tocata depinde de ce avem-leustean sau patrunjel)
7️⃣ Dupa ce au fiert rosiile se adauga borsul.
8️⃣ Se lasa sa ajunga din nou la fierbere si apoi se pun in ciorba 5 oua batute si se amesteca.
9️⃣ Se mai lasa pe foc cateva minute, si cand s-a facut, se opreste focul si se presara verdeata tocata (leustean sau patrunjel)
🔟 Se lasa sa se raceasca, se tine la rece. Se serveste cu 3 perisoare calde.