Ciorba de Fasole cu Ciolan | 30 Portii


🥣 INGREDIENTE CIORBA (30 Portii)
✔️ Apa - 10L
✔️ Fasole Uscata - 1kg
✔️ Ulei Floarea Soarelui - 300ml
✔️ Foi Dafin - 2g (cateva)
✔️ Piper Negru Boabe - 5g
✔️ Sare Grunjoasa - 100g
✔️ Ardei Gras - 100g
✔️ Ceapa - 200g
✔️ Morcov - 100g
✔️ Telina - 100g
🥕 LEGUME PENTRU CALIT
✔️ Ardei Gras - 200g
✔️ Ceapa - 200g
✔️ Morcov - 200g
✔️ Telina - 200g
✔️ Bulion - 700g
1️⃣ Se opareste fasolea 1kg (se fierbe intr-o oala cu apa).
2️⃣ Apoi se spala fasolea cu apa rece si se pune din nou la fiert intr-o oala cu 10L apa.
3️⃣ Se adauga in apa cu fasole cateva frunze de foi de dafin, boabe de piper negru si cimbru.
4️⃣ Cand fasolea s-a fiert pe jumatate se pune in oala ceapa tocata 200g, morcovi cubulete 100g, telina cuburi 100g, ardei gras tocat 100g.
5️⃣ Se lasa la fiert fasolea cu legumele.
6️⃣ Separat se pun la calit in ulei de floarea soarelui legumele taiate cubulete (ceapa 200g, morcov 200g, telina 200g, ardei gras rosu 200g).
7️⃣ Dupa ce s-au calit legumele se adauga 700g de bulion.
8️⃣ Se adauga apoi legumele calite in oala cu ciorba si se lasa sa fiarba.
9️⃣ Se potriveste fasolea de sare.
🔟 Dupa ce a fiert ciorba, se lasa sa se raceasca si se tine la rece.
🍲 Se serveste calda.
Ciorba de Fasole cu Ciolan: Ciorba Fasole 360ml + Ciolan Fiert 75g.