Snitel de Pui Vienez | 200g

White Flowers

🐔 INGREDIENTE

✔️ Piept de Pui - 1kg (se bate la kg)
✔️ Sare - 5g
✔️ Piper - 5g
✔️ Bechamel pentru Pesmet - 175g
✔️ Faina - 100g
✔️ Pesmet - 250g
✔️ Ulei de Palmier - 250ml

🐔 MOD DE PREPARARE - 5 portii / 1Kg

1️⃣ Pieptul de pui crud se bate cu ciocanul pe ambele parti, se da un praf de sare si piper.

2️⃣ Se da mai inati prin faina apoi prin bechamel pentru snitel in pesmet si pesmet.Se preseaza foarte bine de cateva ori pe fiecare parte in pesmet.

3️⃣ Se prajeste snitelul in baie de ulei de palmier(uleiul trebuie sa fie incins iar snitelul trebuie sa pluteasca in ulei-nu trebuie sa atinga fundul si marginile tigaii pentru ca se arde), se lasa sa se prajeasca pe ambele parti (trebuie sa aiba culoare aurie).

4️⃣ Dupa ce s-a prajit se scoate snitelul pe un servetel ca sa absoarba grasimea.

5️⃣ Dupa ce s-a scurs uleiul, snitelul se cantareste, daca sunt diferente de gramaj se comunica sefului de sala.