Pui Gatit in Vin Rosu | 400g

White Flowers

🐔 INGREDIENTE

✔️ Pulpe de pui - 2.5kg
✔️ Unt - 60g
✔️ Ciuperci - 500g
✔️ Sunculita bunicului - 200g
✔️ Ceapa alba - 300g
✔️ Usturoi - 30g
✔️ Coniac - 50ml
✔️ Vin rosu - 500ml
✔️ Roux - 50g faina + 50g unt
✔️ Supa de pui - 700ml
✔️ Arpagic murat - 200g
✔️ Paste tomate - 100g

🐔 PREPARARE

1️⃣ Se marineaza pulpele de pui fara piele - o zi inainte - in vin, sare si piper.

2️⃣ Se scot pulpele din marinada si se pun pe servetele de hartie sa absoarba zeama.

3️⃣ Se pun la prajit la foc mic in cratita cu ulei de masline si unt.

4️⃣ Dupa ce se prajesc pe ambele parti, se scot din cratita, se adauga in aceeasi oala ceapa taiata sferturi, sunculita afumata si ciupercile taiate sferturi.

5️⃣ Dupa 4-5 minute se adauga pasta de tomate, usturoiul, coniacul pe care il flambam, dupa care vinul roux (cel de la marinat si se adauga diferenta).

6️⃣ Se lasa apoi la redus 5 minute pana se mai evapora din alcool.

7️⃣ Se adauga supa de pui.

8️⃣ Asezam pulpele in tava si turnam toata compozitia peste ele.

9️⃣ Dam foile de aluminiu si bagam la cuptor la 120 grade, o ora si jumatate.

🔟 La final, daca sosul nu este suficient de gros, il punem pe foc, scoatem pulpele de pui si se mai adauga 20-30g de roux.

⚠️ Se serveste in tigaia neagra cu o portie de piure.