Pomana Porcului | 400g

Wave

🐷 INGREDIENTE

✔️ Ulei de masline - 50 ml
✔️ Carnati proaspeti - 120g
✔️ Ceafa la cuptor - 130g
✔️ Catei de usturoi - 3 bucati
✔️ Vin alb demisec - 50ml

🐷 PREPARARE POMANA PORCULUI

1️⃣ Se pun carnati de porc taiati rondele la prajit in putin ulei de floarea soarelui.

2️⃣ Se lasa sa se prajeasca.

3️⃣ Dupa ce s-au prajit se adauga bucatile de carne (ceafa).

4️⃣ Se adauga un praf de sare.

5️⃣ Se adauga catei de usturoi taiati feliute.

6️⃣ Cand este aproape gata se adauga si 50 ml de vin alb demisec.

7️⃣ Se lasa sa se evapore alcoolul si sa scada putin zeama.

8️⃣ Se aseaza in tigaita neagra.

9️⃣ Se serveste cu o portie de mamaliguta 150g.

🔟 Deasupra la carne se pune putina boia afumata, putina ceapa crocanta 20g si ceapa verde 10g.

🥩 PREPARARE CEAFA LA CUPTOR

1️⃣ Ceafa de porc se taie cuburi la 30-40g.

2️⃣ Se pune intr-un vas, se adauga 2 catei de usturoi taiati pe jumatate, 3-4 foi de dafin, cateva boabe de piper, cateva crengute de cimbru proaspat.

3️⃣ Se acopera totul cu ulei de florea soarelui ( la 3 kg de ceafa- 800ml ulei).

4️⃣ Apoi se acopera cu folie de staniol si se da la cuptor la 130 grade, 3h si jumatate.