Tocana de Berbecut | 550g

Wave

🐏 INGREDIENTE (20 portii)

✔️ Pulpa de berbecut - 6kg
✔️ Rosii bulion - 2kg
✔️ Ardei gras rosu - 2kg
✔️ Ardei gras verde - 2kg
✔️ Zahar tos - 50g
✔️ Marar - 10g
✔️ Usturoi - 500g
✔️ Ulei floarea soarelui - 500ml
✔️ Piper - 50g
✔️ Sare - 150g
✔️ Ardei iute - 10g

🐏 PREPARARE

1️⃣ Intr-o cratita se pun 500 ml ulei floarea soarelui si se lasa sa se incinga.

2️⃣ Intre timp, se spala carnea de sange si se portioneaza cuburi. Apoi se pune in oala si se caleste bine.

3️⃣ Dupa ce s-a calit (dupa aprox 15-20 min) se pune jumatate din cantitate de legume:

- ardeiul gras taiat fasii;
- usturoiul taiat rondele;
- ardeiul iute taiat rondele;
- se potriveste cu sare si piper dupa gust;

4️⃣ Apoi se lasa la fiert In cazul in care carnea este mai tare,se adauga putina apa rece in cratita.

5️⃣ Cand carnea este aproape gata (fiarta) se adauga cealalta parte de legume taiate ca si cele de mai sus. (cu aprox. 20-30 min inainte sa fie gata preparatul).

6️⃣ Pulpa de rosii se condimenteaza cu zahar si se pune imediat dupa a doua transa de legume.

7️⃣ Cand s-a facut tocanita si carnea s-a fiert, se ia oala de pe foc si se lasa sa se raceasca.

8️⃣ Dupa aceea, se tin la frigider.

⚠️ LA O PORTIE, SE PUN 200G CARNE SI 150G SOS + 1 PORTIE MAMALIGA