Ciolan de Berbecut | 500g

Wave

🐏 INGREDIENTE
Pentru aproximativ 18-19 ciolane (2 tavi):

✔️ Ulei masline
✔️ Morcov - 700g taiat rondele
✔️ Ceapa alba - 400g
✔️ Praz - 400g
✔️ Telina alba - 500g
✔️ Capatani de usturoi - 3 buc taiate pe jumatate

🍛 INGRDIENTE SOS
Sos pentru ciolane de miel:

✔️ Vin rosu - 800ml
✔️ Concentrat vita - 50ml
✔️ Pasta de tomate - 80g

🐏 PREPARARE CIOLAN

1️⃣ Se prajesc ciolanele in ulei de masline pe toate partile (se da putina culoare).

2️⃣ Se da sare si piper la ciolane.

3️⃣ In tava se pun legume apoi deasupra se pun ciolanele, se adauga 700ml de apa/tava si 400ml vin rosu/tava, cateva foi de dafin.

4️⃣ Se pune folie de aluminiu deasupra si se da la cuptor la 130 grade 3h si jumatate.

🍛 PREPARARE SOS

1️⃣ Se pune vinul intr-un vas pe foc si se lasa sa se reduca la jumatate.

2️⃣ Se adauga zeama de la ciolane (fara legume), stockul de vita si pasta de tomate. Se fierbe 30-40min la foc mic.

3️⃣ La sfarsit se adauga faina cu unt (50g de faina cu 50g de unt).

4️⃣ Apoi se mai gusta si se potriveste de sare.

5️⃣ Se videaza un ciolan cu sos - 1 ciolan cu 3-4 linguri de sos-individual.