Carnati Picanti de Oaie | 200g

Wave

🐑 CARNATI OAIE

✔️ Pulpa de oaie - 20kg
✔️ Boia iute - 150g
✔️ Boia dulce - 150g
✔️ Cimbru - 50g
✔️ Condimente carnaciori - 150g
(Oltenesti)
✔️ Condimente cu cimbru - 100g
✔️ Piper macinat - 50g
✔️ Sare - 200g
✔️ Usturoi curatat - 1.5kg
✔️ Mate oaie - 235g
✔️ Cilli uscat - 5g
✔️ Supa de oaie - 10L

🥣 SUPA DE OAIE

✔️ Oase de oaie - 2kg
✔️ Morcovi - 500g
✔️ Ceapa - 500g
✔️ Ardi gras - 500g
✔️ Telina - 500g
✔️ Apa - 10L

⚠️ RETETA PENTRU 24.5KG

1️⃣ Se toaca carnea.

2️⃣ Se cantaresc condimentele.

3️⃣ Se amesteca condimentele cu carnea.

4️⃣ Usturoiul curatat se da prin masina de tocat.

5️⃣ Se adauga supa (zeama) peste usturoiul tocat si apoi se da prin sita-sa ramana doar zeama care se adauga in carnea condimentata (se amesteca).

6️⃣ Matele se spala cu apa calduta.

7️⃣ Se pune matul la aparatul de umplut si se umple cu compozitia.

8️⃣ Se pun carnatii la scurs (afara) la afumatoare (fara fum) 1zi.

⚠️ Iarna se afuma / vara se dau proaspeti.

🐑 SERVIRE - 200g

1️⃣ Se scot carnatii de la rece (portia medie 200g).

2️⃣ Se cantaresc. Daca sunt diferente de gramaj fata de comanda batuta in program, se comunica sefului de tura.

3️⃣ Se pun pe gratar si se rasucesc pe toate partile pana cand s-au prajit.