Dorada la Josper | 300g

White Flowers

🐟 INGREDIENTE (Se bate la KG)
Portie Medie 300g

✔️ Dorada Curda - 300g
✔️ Sare - 1g
✔️ Ulei Floarea Soarelui - 5ml
✔️ Sos Pomodorro - la servire - 60g
✔️ Salata Valeriana - Decor

🍛 SOS POMODORRO

✔️ Rosii - 200g
✔️ Capere - 10g
✔️ Vin Alb - 20ml
✔️ Patrunjel - 3g
✔️ Patrunjel
✔️ Usturoi - 5g
✔️ Ulei de Masline - 10m
✔️ Sare

🐟 MOD DE PREPARARE

1️⃣ Se scoate pestele de la rece (300g portia medie).

2️⃣ Se curata pestele si apoi se spala.

3️⃣ Se taie aripile si coada.

4️⃣ Se taie de-a lungul coloanei pe ambele parti la mijlocul pestelui.

5️⃣ Se cantareste. Daca sunt diferente de gramaj fata de comanda batuta in program, se comunica sefului de tura.

6️⃣ Se da cu sare si ulei masline inainte de a se pune pe gratar pe ambele parti.

7️⃣ Se pune pe gratar pe ambele parti si se tine suficient cat sa fie prajit.

8️⃣ Dupa ce se da jos de pe gratar se da cu ulei de masline cu cimbru si coaja de lamaie.

⚠️ Atentie! Pestele se prajeste mai repede decat alte carnuri.
Se serveste cu sos Pomodorro 60g si salata Valeriana ca décor pe farfurie ovala - VEZI POZA.

🍛 SOS SARAMURA

Rosiile (se foloseste doar pulpa fara miez) taiate cubulete se trag la tigaie in putin ulei de masline, se adauga usturoi taiat felii, capere, vin alb, sare si patrunjel tocat marunt.