Al Forno cu Sos de Rosii | 550g

White Flowers

🍝 INGREDIENTE

✔️ Ciuperci Proaspete - 100g
✔️ Mozzarella - 50g
✔️ Fussili Fierte - 200g
✔️ Smantana Lichida - 150ml
✔️ Sos de Rosii (de la paste) - 100ml
✔️ Sunca Presata de Porc - 100g
✔️ Ulei Samburi de Masline - 50ml
✔️ Usturoi - 5g
✔️ Sare - 1g
✔️ Piper - 1g

1️⃣ Se încinge o tigaie cu 50ml ulei sâmburi măsline.

2️⃣ Se călesc ciupercile tăiate felii cu 1 cătel zdrobit de usturoi.

3️⃣ După ce s-au călit ciupercile, se adaugă 100g suncă presată tăiată cubulete. După ce se trage putin sunca la tigaie, se scurge din uleiul din tigaie dacă este prea mult.

4️⃣ Se adaugă în tigaie pennele fierte, 150ml smântână lichidă, 100g sos rosii, sare, piper, se amestecă si se mai lasă putin pe foc, să se strângă sosul.

5️⃣ După ce este gata, compozitia se pune într-un vas termorezistent. Se rad 50g mozzarella deasupra si vasul se pune la gratinat. Se lasă câteva minute cât să se rumenească mozzarella.