Orez Arabesc | 200g


🍚 INGREDIENTE - 10 PORTII
✔️ Orez Basmati - 1kg (2kg - gatit)
✔️ Ceapa alba - 200g
✔️ Unt - 150g
✔️ Cuisoare - 10 bucati
✔️ Scortisoara - 10g
✔️ Curcuma - 15g
✔️ Stafide - 100g
✔️ Migdale prajite - 60g
🍽️ PREPARARE
Mod de preparare compozitie:
1️⃣ Se toaca ceapa alba marunt.
2️⃣ Se adauga untul si ceapa in tigaie si se soteaza la foc mic 3-4 min pana se inmoaie ceapa.
3️⃣ Apoi se adauga cuisoarele pisate in mojar, scortisoara, curcuma si stafidele.
4️⃣ Se mai lasa 1 min pe foc dupa care se lasa sa se raceasca.
5️⃣ Se lasa sa se raceasca si orezul fiert, apoi se amesteca cu condimentele.
6️⃣ La final se adauga migdalele prajite.
🍚 PREGATIRE OREZ
✔️ Orezul se imparte in 2 gastronoame.
✔️ Se adauga putina sare, piper , putin ulei de masline (20ml) si apa cat sa acopere orezul (aprox 600ml in fiecare gastonom), se amesteca putin.
✔️ Se da la cuptor 18 minute la 100 de grade (pe abur).
⚠️ Atentie nu se pune foarte mult orez intr-un gastronom!
🍚 FINAL
✔️ Se amesteca ingredientele de la punctul I cu migdalele prajite.
⚠️ Daca orezul este prea aldente se pune putina apa si se baga din nou pe abur- timpul variaza.
⚠️ Cand se pune la incalzit orezul se acopera cu folie alimentara sa nu se usuce