Cartofi Umpluti la Cuptor | 250g


🥔 INGREDIENTE
✔️ Cartofi întregi, spălaţi - 200g
✔️ Ulei de măsline - 5ml
✔️ Sare - 1g
✔️ Usturoi - 1 căţel - 5g
✔️ Mozzarella - 50g
🧀 AMESTEC BRANZA
✔️ Buko - 20g
✔️ Sare - 2g
✔️ Piper - 1g
✔️ Smântână lichidă - 20ml
🍽️ PREPARARE
1️⃣ Fierbem cartofii în apă cu sare - ca să nu se sfărâme.
2️⃣ Apoi, îi decojim și îi tăiem în 2 - pe lung.
3️⃣ După aceea, scoatem miezul cartofilor.
SEPARAT
4️⃣ Se prepară amestecul de cartof: se caleste in ulei de masline prima data usturoiul tocat marunt, dupa aceea se adauga miezul de cartofi peset usturoiul calit.
Dupa ce se raceste amestecul se adauga branza.
SEPARAT
5️⃣ Se prepară amestecul de brânză: Se amestecă bine Buko și smântâna lichidă, cu sare și piper.
6️⃣ Se amestecă cele 2 amestecuri: cel de brânză şi cel de cartof.
7️⃣ Se umplu cartofii din tavă cu amestecul final - cu vârf şi deasupra, se pune mozzarella.
8️⃣ Apoi, se bagă la cuptor ca să se gratineze.
⚠️ DIMINEAŢA: Se prepară o cantitate de amestec de cartof cu amestec de brânză (amestecate) pentru 4-5 porţii