Cartofi Copti | 200g

White Flowers

🥔 INGREDIENTE

✔️ Cartofi curatati - 3kg
✔️ Sare - 30g
✔️ Ulei masline - 150ml
✔️ Piper alb macinat - 5g
✔️ Usturoi - 50g
✔️ Marar - decorativ

🍽️ PREPARARE

✔️ VARIANTA 1:

1️⃣ Se curata cartofii de coaja, se spala bine.

2️⃣ Se taie cartofii cuburi.

3️⃣ Se pun cartofii in tava.

4️⃣ Se presara sare, piper alb macinat, usturoi (catei intregi usor presati) si ulei de masline.

5️⃣ Se amesteca cartofii si se baga la cuptor la 190 grade celsius, ventilatie 3 trepte, 20% umiditate, 35-40 de minute.

⚠️ Usturoiul se arunca dupa ce s-au facut cartofii!

✔️ VARIANTA 2:

1️⃣ Se fierb cartofii in apa cu sare si 10 g zahar.

2️⃣ Se scot la scurs, se lasa sa se scurga.

3️⃣ Intre timp se baga tava la incins cu ulei de masline la 220 grade pana se incinge.

4️⃣ Se pun cartofii in ulei incins.

5️⃣ Se da sare si piper se amesteca si se baga pe cuptor 20min, la 220 grade, ventilatie maxima, fara umiditate.

⚠️ Se pun la copt in tava noua Neagra - GN1/1 (aluminiu)
⚠️ Usturoiul se arunca dupa ce s-au facut cartofii!