Supa de Pui cu Galusti | 25 Portii


🥣 INGREDIENTE SUPA (25 portii)
✔️ Tacamuri Pui - 1kg
✔️ Piept de Pui Crud - 1.75kg
(70g crud/portie; 50g piept fiert/portie)
✔️ Apa - 18L
✔️ Morcovi - 500g
✔️ Telina - 1kg
✔️ Ceapa Alba - 500g
✔️ Ardei Gras - 300+150g
✔️ Ulei de Floarea Soarelui - 250ml
✔️ Sare Grunjoasa - 50g
🍥 INGREDIENTE GALUSTI
✔️ Oua - 10 buc.
✔️ Gris - 500g
✔️ Sare - 12g
✔️ Ulei de Floarea Soarelui - 250ml
🍲 MOD DE PREPARARE SUPA
1️⃣ Se pune apa la fiert cu ulei de floarea soarelui.
2️⃣ Separat se spala tacamurile si pieptul de pui cu apa calduta (se fierbe si pieptul pentru supa cu galuste si pieptul pentru ciorba de pui a la grec impreuna si apoi se imparte pentru cele 2 ciorbe).
3️⃣ Cand incepe sa fiarba apa se pune carnea si se spumeaza.
4️⃣ Se adauga legumele intregi (morcovul - 250G se pune intreg iar cealalta jumatate - 250g se taie rondele) si sare.
5️⃣ Se lasa sa fiarba.
6️⃣ Cand s-au fiert legumele si carnea se scoate pieptul de pui separat, legumele separat si tacamurile.
7️⃣ Tacamurile si legumele cu exceptia morcovului se arunca.
8️⃣ Se obtin 16L de supa din care o parte se pune la ciorba de pui a la grec - 7L iar 9L de supa se opreste pentru supa de pui cu galuste.
🍥 GALUSTI
1️⃣ Se bat 10 oua, se adauga 500g de gris, putina sare si foarte putin ulei de floarea soarelui.
2️⃣ Se ia cu o lingura aluat de galuste si se pun in supa. Dupa ce se pun toate galustele in supa se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba.
3️⃣ Dupa ce s-au facut galustele se adauga patrunjel tocat deasupra.
🍲🍥 SUPA DE PUI CU GALUSTI
Supa 9L cu morcovul (fiert) si 150g de ardei gras taiat cubulete (crud) se pune din nou pe foc si se pregateste aluatul pentru galuste.