Ceafa de Porc | 200g


🐷 INGREDIENTE
✔️ Ceafa Porc - 200g
✔️ Ulei floarea soarelui - 5ml
✔️ Sare - 1g
1️⃣ Se scoate de la rece ceafa de porc portionata-portia medie este de 200g (12-15mm grosime).
2️⃣ Se cantareste. Daca sunt diferente de gramaj fata de comanda batuta in program, se comunica sefului de tura.
3️⃣ Se bate pe o parte cu ciocanul pe intreaga suprafata.
4️⃣ Se unge cu ulei de floarea soarelui pe ambele parti (nu foarte mult).
5️⃣ Se pune pe gratar.
6️⃣ Dupa ce s-a facut pe o parte, se intoarce.
7️⃣ Se da cu un praf de sare pe partea pe care s-a prajit (avand porii inchisi, nu se mai pierde sucul).
8️⃣ Se lasa pe aceeasi parte pana cand e gata.
9️⃣ Friptura este gata atunci cand sucul ei este "curat" (nu mai iese sange). Se verifica sucul apasand carnea cu furculita - nu se inteapa! Nu se asteapta pana cand friptura este arsa la suprafata