Al Forno cu Sos de Branza | 450g


🍝 INGREDIENTE 6 PORTII
✔️ Paste Macheroni (nefierte) - 360g
✔️ Unt - 90g
✔️ Faina - 60g
✔️ Lapte - 900ml
✔️ Smantana Lichida - 250ml
✔️ Apa Paste - 150ml
✔️ Branza Horezu - 60g
✔️ Parmezan - 120g
✔️ Mozzarella 120g in Sos + 480g pus deasupra
✔️ Branza cu Mucegai - 120g
✔️ Sare
✔️ Piper
1️⃣ Fierbem pastele in apă cu sare.
2️⃣ Le scurgem in tavă şi dăm ulei de măsline.
3️⃣ Pentru sos: adăugăm intr-o cratită untul cu făină, lăsăm in jur de 1 minut.
4️⃣ Apoi adăugăm laptele amestecat cu smântână lichidă.
5️⃣ Lăsăm să fiarbă in jur de 4-5 minute, amestecând continu.
6️⃣ Luăm sosul de pe foc şi adăugăm branză (toate tipurile: horezu, parmezan, mozzarella si brânză cu mucegai), apă de paste, sare şi piper.
7️⃣ Apoi adăugăm imediat in sos pastele care au fost fierte, şi se pun imediat in vasele pentru cuptor.
8️⃣ In fiecare vas se pune aproximativ 80g de mozzarela rasă deasupra.