Tort Red Velvet | 1.1Kg


🥮 BLAT SABLE BRETIN
✔️ Unt - 50g
✔️ Zahar - 50g
✔️ Faina - 50g
✔️ Galbenus - 1 bucata
✔️ Praf de copt - 5g
✔️ Fulgi migdale - 40g
✔️ Pasta fistic - 30g
🍓 INSERTIE CAPSUNI
✔️ Capsuni proaspete - 250g
✔️ Zahar - 50g
✔️ Gelatina - 1 foaie
🧈 MOUSSE CIOCOLATA ALBA
✔️ Lapte - 170ml
✔️ Galbenus - 4 bucati
✔️ Zahar - 30g
✔️ Gelatina - 5g
✔️ Ciocolata alba - 200g
✔️ Frisca batuta - 250ml
🥮 BLAT SABLE BRETIN
1️⃣ Amestecam la chopper untul cubulete cu zaharul.
2️⃣ Adaugam restul ingredientelor,amestecam pana la omogenizare.
3️⃣ Transferam compozitia intr-o forma de silicon ci diametrul de 17 cm unsa cu unt.
4️⃣ Coacem la cuptorul incins la 170 de grade pentru 15 minute.
5️⃣ Scoatem din forma pe o farfurie si lasam sa se raceasca la frigider.
🍓 INSERTIE CAPSUNI
1️⃣ Tocam capsunile cubulete.
2️⃣ Adaugam jumatate din cantitatea de capsuni intr-o cratita impreuna cu zaharul.
3️⃣ Fierbem 3-4 minute, dupa care adaugam gelatina hidratata si restul de capsuni.
4️⃣ Transferam in forma de silicon si lasam la congelator pana se intareste.
🧈 MOUSSE CIOCOLATA ALBA
1️⃣ Incalzim laptele la 90 de grade.
2️⃣ Amestecam galbenusurile cu zahar, punem peste ele laptele cald apoi intoarcem amestecul pe foc pana la 85 de grade.
3️⃣ Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata.
4️⃣ Turnam compozitia peste ciocolata si omogenizam cu un blender.
5️⃣ Racim pana la 30 de grade dupa care adaugam frisca batuta.
🎂 ASAMBLARE
1️⃣ Turnam moussul de ciocolata, adaugam insertia de capsuni, iar mousse de ciocolata, dupa care blatul de fistic. Congelam minim 6 ore.
2️⃣ Scoatem tortul din forma de silicon si il pulverizam cu spray rosu pe baza de cacao.
3️⃣ Asezam deasupra capsuni proaspete si cannele vopsit din mousse de ciocolata (se foloseste forma speciala de silicon pentru cannele)