top of page

Tort cu Mousse de Ciocolata si Fructe de Padure | 1.2Kg

White Flowers

🥮 BLAT CACAO

Zahar - 180g
Faina - 150g
Praf de copt - 10g
Ulei - 70ml
Oua - 5 bucati
Lapte - 100ml

🍇 JELEU FRUCTE DE PADURE

Fructe de padure congelate - 150g
Piure fructe padure - 50g
Zahar - 50g
Gelatina - 2 foi

🍫 MOUSSE CIOCOLATA

Lapte - 170ml
Galbenus - 4 bucati
Zahar - 30g
Gelatina - 5g
Ciocolata neagra - 180g
Frisca batuta - 250ml

🍮 GLAZURA

Apa - 75ml
Zahar - 75g
Glucoza - 150g
Gelatina - 10g
Ciocolata neagra - 100g
Colorant rosu
Smantana - 100ml

🥮 BLAT CACAO

1️⃣ Amestecam la robot ouale cu zaharul, adaugam ulei, faina, praf de copt, amestecam pentru 6 min, la sfarsit adaugam laptele.

2️⃣ Transferam compozitia intr-o tava si bagam la cuptor 180 grade 10-15 min.

🍇 JELEU FRUCTE DE PADURE

1️⃣ Punem fructele congelate, piureul de fructe si zaharul intr-o cratita pe foc. Lasam 3 minute, adaugam gelatina hidratata.

2️⃣ Transferam intr-un inel rotund(18cm) si lasam sa se intareasca.

🍫 MOUSSE CIOCOLATA

1️⃣ Amestecam galbenisurile cu zahar, punem peste laptele fierbinte apoi intoarcem amestecul pe foc pana la 85 grade.

2️⃣ Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata.

3️⃣ Turnam compozitia peste ciocolata si amestecam cu un blender.

4️⃣ Racim pana la 30 de grade apoi adaugam frisca batuta.

🍮 GLAZURA

1️⃣ Amestecam ciocolata cu smantana.

2️⃣ Punem zaharul la fiert impreuna cu apa si glucoza, lasam pana la 105 grade, adaugam gelatina hidratata.

3️⃣ Turnam amestecul peste ciocolata si smantana, amestecam cu blenderul.

4️⃣ Adaugam colorantul, racim pana la 35-40 grade apoi turnam peste tortul congelat

bottom of page