Supa Gulas | 5 Portii / 360ml


🥣 INGREDIENTE SUPA GULAS (5 portii)
✔️ Pulpa Vaca - 500g
✔️ Ardei Rosu - 50g + 40g (pentru calit la final)
✔️ Ceapa Alba - 150g
✔️ Morcov - 80g
✔️ Chimen - 4g
✔️ Foi Dafin - 2 frunze
✔️ Sare - 15g
✔️ Ulei de Floarea Soarelui - 50ml
✔️ Bulion - 80g
✔️ Boia Iute - 7g (2 lingurite)
✔️ Boia Afumat - 7g (2 lingurite)
✔️ Piper Negru - 1.5g
✔️ Rosii - 180g
✔️ Apa - 3.5L
✔️ Patrunjel - 7g (2 lingurite)
✔️ Boia Afumat - 5g
✔️ Smantana Servire - 250g (50g / portie)
1️⃣ Carnea se taie cubulete mici (se toaca cu cutitul).
2️⃣ Legumele se toaca cubulete.
3️⃣ Se pune in oala ulei de floarea soarelui si se adauga ceapa tocata cubulete (nu foarte marunt).
4️⃣ Se caleste ceapa, se adauga putina sare, chimen seminte (3g), 2 foi de dafin.
5️⃣ Dupa ce se caleste ceapa se adauga morcovul taiat cubulete 80g, se lasa si el putin la calit dupa care se adauga ardeiul rosu taiat cubulete 60g.
6️⃣ Se adauga si carnea tocata si se lasa pe foc cat sa se albeasca.
7️⃣ Se aduga apoi condimente: boia iute 3.5g (1 lingurita), boia afumata 3.5g (1 lingurita), boia dule 9g, piper negru 1.5g, chimen macinat 1 varf de cutit.
8️⃣ Dupa ce se caleste carnea se adauga 2 linguri de pasta de bulion (80g).
9️⃣ Se adauga apoi apa 3.5L.
🔟 Cand s-a fiert carnea pe jumatate se potriveste de condimente si se mai adauga: 1 lingurita boia dulce (3.5g), 1 lingurita boia afumata (3.5g) si 1 lingurita boia picanta (3.5g).
1️⃣1️⃣ Cand supa este aproape gata se adauga 180g rosii taiate cubulete (rosiile se cresteaza putin si se pun in supa care fierbe, se lasa putin pe foc dupa care se scot si se decojesc, apoi se taie cubulete si se adauga in supa).
1️⃣2️⃣ Dupa ce au fiert si rosiile se adauga si 1 cartof (150g) taiat cubulete.
1️⃣3️⃣ Lasam sa fiarba. Pentru un plus de aroma se trage la tigaie 40g de ardei rosu tocat cubulete cu seminte de chimen 1g care se adauga apoi in supa.
1️⃣4️⃣ Se mai lasa putin pe foc iar la final se aduga putin patrunjel tocat marunt.
🍲 Se serveste cu smantana 50g.