Sos Ragu (Bolognese)
🍛 INGREDIENTE
✔️ Carne tocata vaca - 2,5kg
✔️ Morcov - 300g
✔️ Telina alba - 300g
✔️ Ceapa alba - 400g
✔️ Usturoi - 30g
✔️ Ulei de masline - 200ml
✔️ Sunculita ( bunicului) - 120g
✔️ Pasta de tomate - 300g
✔️ Vin rosu - 500ml
✔️ Rosii in bulion blendate - 800 gr
✔️ Lapte - 500ml
✔️ Stok de vita - 40ml
✔️ Apa - 3L
✔️ Anason - 1 bucata (se lasa cu carnea si cand sosul este gata se scoate)
✔️ Putin oregano la sfarsit
✔️ Sos worcester - 15g
🍛 PREPARARE
Legumele se mixeaza la robot marunt.
✔️ Se pune ulei de masline in cratita, se adauga legumele.
✔️ Se soteza aproximativ 10 min pana se inmoaie, apoi se adauga carnea, se lasa pana se evapora toata zeama din ea - poate sa dureze si 30 de min.
✔️ Apoi se adauga pieptul afumat de porc (se adauga inaintea carnii de vita), se lasa si el 2, 3 min.
✔️ Asezonam cu sare si piper.
✔️ Dupa ce s-a evaporat lichidul adaugam pasta de tomate pe care o prajim aproximativ 2 min.
✔️ Se amesteca putin cu un tel - sa se desfaca carnea.
✔️ Apoi se adauga vinul rosu, lasam sa se reduca tot alcoolul.
✔️ Apoi se adauga rosiile blendate, apa si laptele.
✔️ Se blendeaza rosiile si apoi se adauga peste carne.
✔️ Se lasa pe foc la foc mic aproximativ 1h si jumatate (pana scade).
✔️ La final se adauga si sos worcester 15ml,
⚠️ La portie 200g de sos cu 200g de paste. Se incalzesc pe foc. Se rade deasupra parmezan.