Pui Chinezesc | 400g


1️⃣ PUI CHINEZESC CU LEGUME
✔️ Piept de Pui Marinat Crud - 150g
✔️ Legume Calite - 150g
✔️ Sos - 70g
✔️ Orez Fiert - 100g
✔️ Ceapa Crocanta
✔️ Ulei de Floarea Soarelui
2️⃣ INGREDIENTE SOS
✔️ Sos de Soia - 200ml
✔️ Otet Chinezesc - 100ml
✔️ Zahar - 50g
✔️ Sos de Stridii - 200ml
✔️ Ulei Susan - 50ml
✔️ Apa - 150ml
3️⃣ INGREDIENTE PUI CHINEZESC
✔️ Piept de Pui - 150g
✔️ Orez Fiert - 100g
✔️ Ardei Gras Verde si Rosu - 60g
✔️ Morcovi - 40g
✔️ Praz - 40g
✔️ Telina - 40g
✔️ Ghimbir - 10g
✔️ Usturoi - 5g (1 catel)
✔️ Seminte de Susan
✔️ Sos - 70ml
✔️ Amidon - 1 lingura
✔️ Ceapa Crocanta - 40g
✔️ Ulei de Floarea Soarelui - 20ml
🐔 PREPARARE
1️⃣ Pieptul de pui se taie fasii subtiri.
2️⃣ Se pune puiul intr-un vas si se adauga 1 lingura de sos si 1 lingura de amidon peste, se amesteca, apoi se prajeste in putin ulei de floarea soarelui. (Puiul se poate pregati in cantitate mai mare dimineata - doar cu sos si amidon - nu pregatit la gata).
3️⃣ Se pune la incins o alta tigaie cu putin ulei de floarea soarelui.
4️⃣ Se adauga in tigaie telina, morcovii fasii si se calesc.
5️⃣ Se adauga apoi ardeiul gras rosu si verde taiat julien, prazul rondele, usturoiul tocat, ghimbirul tocat marunt si se calesc.
6️⃣ Daca se face cantitate mai mare dimineata nu se pun foarte multe legume intr-o singura tigaie. Apoi dupa ce se trag legumele la tigaie se pun intr-o tava de inox in strat subtire si se baga la racit pe abatitor. Apoi se tin pe frigider.
7️⃣ ⚠️ NU SE PUNE APA PESTE LEGUME CAND SE TRAG LA TIGAIE, NICI NU SE TIN IN APA DUPA CE SUNT GATA!
8️⃣ Se adauga puiul prajit si se amesteca.
9️⃣ Se adauga apoi sosul 70ml.
🔟 Pe o farfurie se pune orezul in mijloc iar in jurul lui se pune puiul cu legume si sos.
🔟 La final se presara ceapa crocanta deasupra.