Sarmale de Porc | 450g


🐷 INGRDIENTE
Sarmale de Porc 116 bucati / 23 portii (5 bucati/portie)
✔️ Carne tocata de porc - 3kg
✔️ Orez - 210g
✔️ Ceapa alba - 700g
✔️ Piper - 5g
✔️ Sare - 30g
✔️ Varza murata (foi de varza) - 3kg
✔️ Foi dafin - 1g
✔️ Ulei floarea soarelui - 200ml
✔️ Piper boabe - 10g
✔️ Kaizer - 150g
✔️ Bulion - 200g
✔️ Bors - 1L
🍲 PREPARARE
1️⃣ Se toaca carnea - daca este carne de lucru.
2️⃣ Se spala orezul.
3️⃣ Se toaca ceapa marunt.
4️⃣ Intr-un vas se pune: carnea tocata, orezul, ceapa tocata, piper, sare - se framanata bine toata compozitia.
5️⃣ Se amesteca si se gusta- daca mai este nevoie se mai poate adauga sare si piper.
6️⃣ Se ruleaza sarmalele (capetele foii de varza se indeasa in interior).
7️⃣ Se pun pe fund (in oala in care se fierb sarmalele): varza tocata, 2-3 foi de dafin, putin ulei de floarea soarelui si piper boabe.
8️⃣ Se pun sarmalele in cratita in cerc.
9️⃣ Deasupra sarmalelor se pune ulei de floarea soarelui si bulion 200g.
🔟 Se adauga 1l de bors si apa cat sa acopere bine sarmalele.
1️⃣1️⃣ Se pune cratita cu sarmale la fiert la foc mic cu capac si se lasa pe foc pana cand s-a fiert carnea si foile de varza.
🍲 SERVIRE
✔️ Mamaliga - 1 portie - 220g
✔️ Ardei iute - 1 bucata / portie
✔️ Bacon - 20g / portie
✔️ Sarmale - 5 bucati / portie