top of page

Piept de Porc la Cuptor cu Piure | 300g

White Flowers

🐷 INGREDIENTE

✔️ Piept de porc crud - 1.4 kg (facut 1 kg)
✔️ Ceapa - 50g
✔️ Morcov - 70g
✔️ Foi de dafin - 3g
✔️ Piper negru - 5g
✔️ Sare - 5g
✔️ Vin alb - 100ml
✔️ Praz - 50g

🍲 SERVIRE

✔️ Piept de porc facut - 200g
✔️ Sos barbeque - 30g
✔️ Piure de cartofi - 200g
✔️ Ulei de masline cu patrunjel - 5ml

🐷 PREPARARE

1️⃣ Se toaca ceapa julien, morcovul si prazul rondele- legumele se taie mai mari.

2️⃣ Se pun legumele in tava impreuna cu cateva foi de dafin si putina apa.

3️⃣ Se da pieptul de porc cu sare si piper pe toate partile apoi se aseaza peste legume.

4️⃣ Se toarna in tava 100ml vin alb.

5️⃣ Se acopera tava cu folie de staniol (se pun 2 foi de staniol care se impaturesc la mijloc, trebuie sa fie tava acoperita foarte bine- sa nu patrunda aerul inauntru).

6️⃣ Se da la cuptor la 130 grade celsius (COACERE), ventilatie la jumatate aproximativ 3 ore.

7️⃣ Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa pieptul de porc sa se raceasca apoi se da la frigider si se pune deasupra lui o greutate pentru a se presa- se lasa de seara pana dimineata.

8️⃣ Pieptul de porc se taie bucati mai mici si se videaza ( sa nu ramana desfacuta bucata mare de carne- se poate strica mai repede daca nu se consuma ).

🍲 SERVIRE
Piept de porc cu piure cartofi - 400g/portia (200g piept de porc + 200g piure)

1️⃣ Se taie din pieptul de porc 200g - se taie 3-4 bucati.

2️⃣ Se da pieptul de porc cu sos barbeque pe toate partile si se pune la salamandra sa se gratineze (si sa se si incalzeasca).

3️⃣ Se serveste cu 1 portie de catofi piure.

4️⃣ Se serveste in farfurie cu manere.

5️⃣ Se da deasupra cu ulei de masline cu patrunjel

bottom of page