Chiftelute de Porc | 200g


🐷 INGREDIENTE
✔️ Carne Tocata de Porc - 1kg
✔️ Paine Uscata - Inmuiata si Stoarsa - 200g-310g
✔️ Ceapa - 100g
✔️ Verdeata - 20g
✔️ Oua - 4 bucati
✔️ Usturoi - 4 catei
✔️ Sare - 6g
✔️ Piper - 4g
1️⃣ Se inmoaie painea in apa.
2️⃣ Se pune carnea intr-un vas.
3️⃣ Se toaca 4 catei de usturoi marunt.
4️⃣ Se adauga ouale, painea inmuiata si stoarsa bine de apa, ceapa tocata marunt (ceapa se taie la cutit- nu se baga la robot) - si se scurge bine de apa, verdeata tocata, sare, piper si usturoi.
5️⃣ Se amesteca bine toate ingredientele. Apoi se gusta si se potriveste daca mai este nevoie cu sare si piper.
6️⃣ Se fac chiftelute la 30g/buc.
7️⃣ Se pun la prajit in baie de ulei incins aproximativ 5-6 minute.
8️⃣ Cand s-au facut, se scot pe servetel ca sa se scurga uleiul.
9️⃣ Se servesc cu 1 felie focaccia traditionala.