Saramura de Crap | 300g


🐟 INGREDIENTE (Se bate la KG)
Portie Medie 300g
✔️ Crap Curd - 300g
✔️ Sare - 1g
✔️ Ulei Floarea Soarelui - 5ml
✔️ Sos Saramura - 200ml
✔️ Mamaliga - 1 portie - 250g
🍛 SOS SARAMURA
✔️ Rosii - 4-5 buc.
✔️ Ardei Gras Rosu - 50g
✔️ Usturoi
✔️ Ardei Iute
✔️ Patrunjel
✔️ Sare
✔️ Piper
🐟 MOD DE PREPARARE
1️⃣ Se scoate crapul de la rece (300g portia medie).
2️⃣ Se cantareste. Daca sunt diferente de gramaj fata de comanda batuta in program, se comunica sefului de tura.
3️⃣ Se da cu sare pe toate partile.
4️⃣ Se unge cu ulei pe toate partile.
5️⃣ Se pune la gratar si se tine suficient cat sa fie prajit pe toate partile.
6️⃣ Se ia de pe gratar si se pune intr-o tigaie cu sos de saramura.
7️⃣ Apoi se fierbe in saramura aproximativ 5 minute.
8️⃣ Se serveste pe o farfurie intinsa cu mamaliga si putin sos de saramura peste peste.
🍛 SOS SARAMURA
1️⃣ Se coc rosiile la gratar.
2️⃣ Se decojesc rosiile si se taie cubulete.
3️⃣ Ardeiul gras rosu se taie julien si se trage la tigaie in putin ulei de floarea soarelui.
4️⃣ Se adauga peste ardei, rosiile taiate cubulete.
5️⃣ Se adauga apoi usturoiul tocat marunt (nu pasta), patrunjel tocat, putin ardei iute, sare, piper.
6️⃣ Se lasa putin la calit dupa care se adauga apa si se lasa sa fiarba.
7️⃣ Crapul fript se pune in zeama facuta si se mai tine putin pe foc.