Tagliatele Bolognese | 350g


🍝 INGREDIENTE BOLOGNESE
✔️ Tagliatele Fierte - 250g
✔️ Sos Ragu - 150g
✔️ Parmezan - 10g
✔️ Sos de Rosii (Paste) - 100g
✔️ Ulei de masline - 10ml
🍛 INGREDIENTE SOS RAGU (18 portii)
✔️ Carne tocata de vaca - 2.5kg
✔️ Morcov - 300g
✔️ Telina alba - 300g
✔️ Ceapa alba - 400g
✔️ Usturoi - 30g
✔️ Ulei de masline - 200ml
✔️ Sunculita - 120g
✔️ Pasta de tomate - 300g
✔️ Vin rosu - 500ml
✔️ Rosii in bulion blendate - 800g
✔️ Lapte - 500ml
✔️ Stok de vita - 40ml
✔️ Apa - 3L
✔️ Anason - 1 bucata (se lasa carnea si cand sos este gata se scoate)
✔️ Putin oregano la sfarsit
✔️ Sos Worcester - 15g
🍝 PREPARARE BOLOGNESE
1️⃣ Se pune tigaia la încins cu putin ulei de masline.
2️⃣ Se pune sos ragu si sosul de rosii în tigaie si se încălzeste.
3️⃣ Se pun apoi tagliatelele si se mai lasă putin pe foc.
4️⃣ Se iau pastele de pe foc se pun în farfurie.
5️⃣ Se pun deasupra 10g fâsii de parmezan.
⚠️ Daca in momentul servirii pastele sunt uscate, se mai adauga 1 lingura de sos si eventual putin ulei de masline.
🍛 PREPARARE SOS RAGU (18 portii)
1️⃣ Legumele se mixeaza la robot, marunt.
2️⃣ Se pune ulei de masline in cratita, se adauga legumele.
3️⃣ Se soteaza aprox. 10min pana se inmoaie, apoi se adauga carnea, se lasa pana se evapora toata zeama din ea - poate sa dureze si 30 min.
4️⃣ Se adauga pieptul afumat de porc (se adauga inaintea carnii de vita) se lasa si el 2-3 min.
5️⃣ Asezonam cu sare si piper.
6️⃣ Dupa ce s-a evaporat lichidul adaugam pasta de tomate pe care o prajim aprox. 2 min.
7️⃣ Se amesteca putin cu un tel sa se desfaca carnea.
8️⃣ Adaugam vin rosu, lasam sa se reduca tot alcolul.
9️⃣ Se adauga rosiile blendate, apa si lapte.
🔟 Se lasa la foc mic aproximativ 90 min (pana scade).
1️⃣1️⃣ La final se adauga sos Worcester (15ml)
⚠️ La portia de 200g de sos cu 200g de paste se incalzeste pe foc si se rade deasupra parmezan.