Mac & Cheese | 400g


🧀 INGREDIENTE SOS DE BRANZA
❄️ Se poate tine la frigider maxim 1 saptamana!
✔️ Smantana Lichida - 500ml
✔️ Vin Alb Demisec - 50ml
✔️ Parmezan - 120g
✔️ Branza Gruyere - 100g
✔️ Gorgonzola - 130g
✔️ Piper Rasnita - 2g
🍝 INGREDIENTE MAC & CHESE
✔️ Fussili Fierte - 500ml
✔️ Sos de Branza (Reteta de Sus) - 150g
✔️ Mozzarella - 50g
🧀 MOD DE PREPARARE SOS DE BRANZA
1️⃣ Se pune smantana lichida pe foc impreuna cu vinul.
2️⃣ Se rade prin razatoarea mare parmezan 120g si se adauga peste smantana lichida, se amesteca.
3️⃣ Se rade prin razatoarea mare 100g de branza gruyere si se adauga si ea pe foc.
4️⃣ Se adauga si 130g de gorgonzola si putin piper rasnita.
5️⃣ Se amesteca sa se topeasca toate branzeturile.
6️⃣ Se lasa pe foc sa se ingroase putin sosul.
7️⃣ Daca sosul se ingroasa prea mult se mai poate pune putina smantana lichida.
🍝 MOD DE PREPARARE MAC & CHEESE
1️⃣ Se pun pastele fierte ( fusili) in farfuria cu manere.
2️⃣ Se adauga 150g de sos de branza, se amesteca cu pastele.
3️⃣ Se pune deasupra 50g de mozzarela rasa si se da la gratinat in cuptorul de pizza.