Savarina de Casa


🍰 INGRDIENTE - 24 PORTII
🧁 SAVARINA
Drojdie - 24g
Faina - 520g
Sare - 5g
Miere - 25g
Unt - 180g
Oua - 12 bucata
🍮 SIROP ZAHAR
Apa - 2 litri
Zahar - 800g
Suc de portocale - 300ml
Extract de vanilie - 10ml
Rom - 100ml
🍦 FRISCA
Frisca - 1.5 litri
Zahar pudra - 200g
Extract de vanilie - 5ml
🍰 PREPARARE
🧁 SAVARINA
1️⃣ Amestecam la robot faina cu drojdie miere, sare, unt si 4 oua. Dupa ce am obtinut un aluat uniform adaugam pe rand restul de oua.
2️⃣ Lasam sa se relaxeze aluatul 20 de minute, apoi punem compozitia in forme.
3️⃣ Dospim aproximativ 1 ora, apoi coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute.
🍮 SIROP ZAHAR
1️⃣ Amestecam toate ingredientele intr-un vas exceptand romul. Lasam la fiert 10-15 minute, la sfarsit adaugam romul.
🍦 FRISCA
1️⃣ Amestecam la robot frisca cu zaharul si vanilia.
✔️ Decor: zmeura congelata blendata
✔️ Umplutura: sos de fructe de padure sau zmeura
URL