top of page

Tiramisu | 200g

White Flowers

🍫 PAMANT DE CIOCOLATA

✔️ Ciocolata cristalizata
✔️ Ciocolata alba caramelizata

🥮 BLAT TIRAMISU

✔️ Zahar - 280g
✔️ Faina - 220g
✔️ Praf de cfopt - 10g
✔️ Oua - 7 bucati
✔️ Ulei floarea soarelui - 100ml
✔️ Esenta de vanile - 5ml
✔️ Piscoturi - 200g
✔️ Lapte - 150ml

🍦 CREMA TIRAMISU | 1,8kg - 2kg

✔️ Galbnusuri - 5 bucati
✔️ Zahar pudra -200g
✔️ Sirop: 15g glucoza se amesteca cu 15g de apa si 30g de zahar
✔️ Marsala - 70g
✔️ Mascarpone - 750g
✔️ Frisca naturala - 600g

☕ SIROP CAFEA

✔️ Cafea - 200ml
✔️ Marsala - 30g
✔️ Zahar tos - 50g
✔️ Apa - 50ml

🍰 PREPARARE

🍫 PAMANT DE CIOCOLATA

CIOCOLATA CRISTALIZATA
✔️ Zahar - 200g
✔️ Apa - 70g
✔️ Ciocolata neagra - 80g (64%)

1️⃣ Se pune zaharul cu apa pe foc pana ajunge la 135 celsius.

2️⃣ Apoi se da jos de pe foc si se adauga toata ciocolata si se amesteca cu o lingura sau cu un tel.

3️⃣ Se lasa putin sa se racesca, apoi bucatile mari se piseaza cu mojarul.

4️⃣ Compozitia se poate face in cantitate mai mare si se pastreaza in caserola o perioada mai mare.

5️⃣ Apoi se scoate se dzgheata si se amesteca cu ciocolata alba si uleiul

CIOCOLATA ALBA CARAMELIZATA
✔️ Ciocolata alba - 60g

1️⃣ Se pune ciocolata pe o folie de silpat si se da la cupt la 170 grade aprox 10min.

2️⃣ Dupa 4 min ciocolata isi schimba culoarea si la fiec 2 minute se amesteca ciocolata.

3️⃣ Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca cele 2 compozitii, se amesteca cu putina sare - 3g (sa nu fie sarat), si ulei de alune de padure 30ml

🥮 BLAT TIRAMISU

1️⃣ Se pun toate ingredientele in robot cam 7-8 min (pana se omogenizeaza compozitia), apoi se rup piscoturile si se adauga in vasul mixerului.

2️⃣ Apoi compozitia se pune intr-o tava cu hartie de copt si se da la cupt la 180 de grade, 11 minute.

3️⃣ Din blat ne rezulta aprox 15 port.

🍦 CREMA TIRAMISU | 1,8kg - 2kg

1️⃣ Se pun galbenusurile cu zaharul pudra la robot sa se omogenizeze bine.

2️⃣ Se face siropul de glucoza - se pune pe foc.

3️⃣ Siropul se toarna apoi peste galbenusuri treptat,amestecam pana se raceste compozitia.

4️⃣ Adaugam apoi in vasul robotului si marsala (se lasa la inceput la viteza mica sa nu imprastie, apoi se da la viteza mai mare.

5️⃣ Se opreste robotul, se adauga mascarpone 750ml si se mixeaza. Se baga putin la rece (se pune la abatitor) cat batem frisca.

6️⃣ Se mixeaza frisca la robot.

7️⃣ Se amesteca crema de mascarpone cu frisca batuta.

8️⃣ Se lasa la abatitor aprox 15min.

☕ SIROP CAFEA

Se amesteca toate ingredientele:
✔️ Cafea - 200ml
✔️ Marsala - 30g
✔️ Zahar tos - 50g
✔️ Apa - 50ml

🍰 ASAMBLARE

1️⃣ Se unge cu pesula toata foaia de blat cu siropul facut (cat sa-l umezesti putin).

2️⃣ Se taie blatul - cu doua forme de blat - forma mai mare deasupra si forma mica la fund.

3️⃣ Se pune blatul la fund-se insiropeaza (cu pensula) - forma mai mica.

4️⃣ Se pune apoi 1 lingura si jumatate de crema.

5️⃣ Se pune apoi cel de-al doilea strat de blat (taiat cu forma mai mare) - se insiropeaza la fel cu pensula.

6️⃣ Se adauga inca un strat de crema - 1 lingura si jumatate.

7️⃣ Se pune inca un strat de blat - se insiropeaza cu cafea - se adauga inca 1 lingura si jumatate de crema.

8️⃣ Se bate usor de masa sa se aseze crema.

🍰 1 portie are 100g de crema si 50g de blat

URL

bottom of page