Savarina de Casa

White Flowers

🍰 INGRDIENTE - 24 PORTII

🧁 SAVARINA

Drojdie - 24g
Faina - 520g
Sare - 5g
Miere - 25g
Unt - 180g
Oua - 12 bucata

🍮 SIROP ZAHAR

Apa - 2 litri
Zahar - 800g
Suc de portocale - 300ml
Extract de vanilie - 10ml
Rom - 100ml

🍦 FRISCA

Frisca - 1.5 litri
Zahar pudra - 200g
Extract de vanilie - 5ml

🍰 PREPARARE

🧁 SAVARINA

1️⃣ Amestecam la robot faina cu drojdie miere, sare, unt si 4 oua. Dupa ce am obtinut un aluat uniform adaugam pe rand restul de oua.

2️⃣ Lasam sa se relaxeze aluatul 20 de minute, apoi punem compozitia in forme.

3️⃣ Dospim aproximativ 1 ora, apoi coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute.

🍮 SIROP ZAHAR

1️⃣ Amestecam toate ingredientele intr-un vas exceptand romul. Lasam la fiert 10-15 minute, la sfarsit adaugam romul.

🍦 FRISCA

1️⃣ Amestecam la robot frisca cu zaharul si vanilia.

✔️ Decor: zmeura congelata blendata
✔️ Umplutura: sos de fructe de padure sau zmeura