Placinta cu Mere | 180g


🍰 INGRDIENTE - 18/20 PORTII
✔️ Mere curatate - 3.25Kg (4.6Kg necuratate)
✔️ Zahar vanilat - 100g
✔️ Zahar tos - 700g
✔️ Scortisoara - 10g
✔️ Stafide - 300g
✔️ Nuci - 200g
✔️ Ulei floarea soarelui - 150ml
✔️ Foi placinta - 600g
🧉 INGREDIENTE SIROP
✔️ Cotoarele si cojile de la merele folosite la placinta de mere
✔️ Apa - 1L
✔️ Zahar tos - 300g
🍰 PREPARARE
18/20 PORTII - 200G PORTIA
1️⃣ Merele se spala, se curata de coaja si apoi se rad.
2️⃣ Intr-un vas se amesteca zaharul tos 700g, zaharul vanilat 100g, nuca pisata 150g, stafidele 300g, scortisoara 10g si merele rase 3.25kg.
3️⃣ Se unge o tava cu ulei de floarea soarelui.
4️⃣ Se adauga :
✔️ Un strat de foi de placinta (fiecare strat de foi este format din 4 foi de placinta - fiecare foaie se unge cu pesula cu ulei de floarea soarelui, inafara de ultima peste care se aseaza merele).
✔️ Un strat de mere / strat de foi / strat de mere / strat de foi / strat de mere / strat de foi de placinta.
✔️ Avem in total 4 straturi de foi si 3 straturi de mere.
5️⃣ Se ung foile deasupra cu ulei de floarea soarelui si se taie placinta in 18 portii (tava mare).
6️⃣ Se da la cuptor, la cuptorul preincalzit la160 grade 30 min fara ventilatie si umiditate.
7️⃣ Dupa 30 min se creste temperatura cu aprox. 10 grade si se lasa pana cand se rumeneste.
8️⃣ Dupa ce s-a rumenit bine deasupra se scoate si se pune siropul si 50g de nuca pisata.
9️⃣ Se da din nou la cuptor 10 min.
🧉 SIROP PENTRU PLACINTA DE MERE
1️⃣ Cojile si cotoarele de mere se pun in oala cu apa (1L) la foc mic.
2️⃣ Se lasa 30 min la foc mic.
3️⃣ Se stecoara cofile si cotoarele si se opreste doar sucul.
4️⃣ Sucul obinut se amesteca cu 300g de zahar si se lasa la fiert la foc mic pana se ingroasa -
Trebuie sa aiba consistenta mierii.
5️⃣ Siropul se pregateste dupa ce placinta se baga la cuptor.
6️⃣ Se toarna caldut peste placinta.
URL