Papanasi | 260g

White Flowers

🍰 INGRDIENTE
2.4KG - 15 PORTII
1 POR(160g)=2BUC(1BUC=80G)

✔️ Branza de vaca - 1Kg
✔️ Oua - 8 bucati
✔️ Bicarbonat de sodiu - 25g
✔️ Coaja de la 1 lamaie
✔️ Zeama de la o jumatate de lamaie
✔️ Esenta vanilie - 5ml
✔️ Zahar vanilat - 150g
✔️ Sare - 5g
✔️ Faina - 1Kg
✔️ Ulei de floarea soarelui - 500ml

🍰 PREPARARE - 15 PORTII (2.4Kg)
1 PORTIE (160g) = 2 BUCATI (1 BUCATA = 80g)

1️⃣ Intr-un vas se pune: branza de vaci care se scurge in prealabil de zer.

2️⃣ Se separa albusul de galbenus de la 8 oua.

3️⃣ Cele 8 galbenusuri se pun peste branza de vaci.

4️⃣ Se cantaresc 25g de bicarbonat de sodiu care se stinge cu putina zeama de lamaie.

5️⃣ In vasul cu branza si galbenusuri se adauga: bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de la 1 lamaie, 5ml esenta de vanilie, 150g de zahar vanilat - se amesteca toate ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

6️⃣ Albusul se bate cu un praf de sare pana se face spuma (ca de bezea) dupa care se adauga si el in vasul cu branza si celelalte ingredinte - se amesteca din nou sa se incorporeze si albusul batut spuma.

7️⃣ La fina se adauga faina (1kg), se adauga treptat pana se incorporeaza toata cantitatea.

8️⃣ Se modeleaza gogoasa la 80g/buc (1 portie = 2 bucati), si se prajesc in ulei de floarea soarelui (baie de ulei).

⚠️ Uleiul de floarea soarelui nu trebuie sa fie foarte incins dar nici rece- trebuie sa fie caldut.