Creme Brulee | 250g

White Flowers

🍰 INGRDIENTE

✔️ Smantana lichida - 750g
✔️ Zahar - 300g
✔️ Galbenusuri - 15buc
✔️ Baton de vanilie - 1 bucata
✔️ Lapte - 250g
✔️ Mere - 300g (2 buc)
✔️ Ghimbir - 10g
✔️ Suc de lamaie - 30ml
✔️ Suc de mere - 80ml

🍰 PREPARARE

1️⃣ Se pune smantana cu laptele si vanilia pe foc pana ajunge la 90 grade.

2️⃣ Separat batem galbenusurile cu zahar (doar sa se omogenizeze).

3️⃣ Cand laptele este gata se toarna peste galbenusuri, apoi se lasa putin sa se raceasca si se toarna in forme.

4️⃣ Cand se amesteca laptele cu smantana cu galbenusurile nu trebuie amestecat foarte mult sa nu spumeze foarte tare.

5️⃣ Smantana cu laptele se adauga cate putin peste galbenusuri pana se incorporeaza toata cantitatea.

6️⃣ Apoi se lasa putin sa se raceasca.

7️⃣ Se pune apoi crema in vase (inainte de a turna se aduna spuma), care se pun apoi in tava cu gaurele si se dau la cuptor.

8️⃣ Intr-un vas punem 180g de crema.

9️⃣ Se dau apoi la cupt - aburi la 95 de grade aprox 40 min, ventilatie la jumatate.

🔟 Se pune deasupra fiecarei portii inainte de servire 30g de zahar tos si se caramelizeaza cu arzatorul, apoi se mai pune inca o data 10g de zahar pe unde nu s-a caramelizat - si se caramelizeaza din nou.

Se pune la portie 3 feliute de mar.

🍎 PREGATIRE MERE

✔️ Merele se curata de coaja si se taie pe jumatate iar apoi fiecare jumatate se taie in 6 felii (fiecate felie se curata de cotor).

✔️ Merele taiate felii se pun in punga de vid, se adauga inauntru 1 feliuta de ghimbir, putin suc de lamaie si 40ml de suc mere, apoi se videaza punga - trebuie sa stea in punga min 5-6 ore - trebuie sa fie bine vidate.

✔️ Se pot pregati dinainte 5-6 pungi cu mere , pot sta foarte mult timp pe frigider.