Clatite Brasovene | 300g

White Flowers

🍰 INGRDIENTE

1️⃣ CREMA DE CLATITE - 13 PORTII
1 PORTIE - 100g

✔️ Branza Buko - 600g
✔️ Zahar tos - 200g
✔️ Zahar vanilat - 100g
✔️ Smantana lichida - 200ml

2️⃣ SOS CLATITE
1 PORTIE - 120g

✔️ Ou - 1 galbenus
✔️ Smantana lichida - 100ml
✔️ Zahar vanilat - 5g

3️⃣ Foi clatite - 2 bucati
4️⃣ Stafide - 15g
5️⃣ Zahar pudra - 5g

🍰 PREPARARE

1️⃣ Mod de preparare CREMA pentru clatite brasovene:

✔️ Se amesteca branza buko cu zaharul tos si zaharul vanilat la mixer la viteza 4.Dupa 1 min se creste viteza la 6 si se mai lasa 1 min.
✔️ Se adauga smantana lichida si se pune la mixat la viteza 1 timp de 30 secunde, apoi se creste la viteza 7 si se mai lasa 2 minute.
✔️ Rezulta 1,3kg de crema adica pentru 13 portii; la 1 portie de clatite se pune 100g de crema.

2️⃣ Mod de preparare SOS pentru clatite brasovene:

✔️ Se amesteca ingredientele si se bat la mixer pana cand se omogenizeaza.
✔️ Rezulta 120g de sos.

3️⃣ Mod de preparare clatite brasovene:

✔️ Fiecare foaie de clatita se umple cu 50g de crema si se impatureste triunghi( pentru cele 2 foi de clatita se pune 100g de crema).
✔️ Apoi se aseaza in vasul de lut foile umplute, una peste alta.
✔️ Se acopera cu 120g sos.
✔️ Vasul se pune dupa aceea la cuptorul de pizza ;cand sunt aproape gata se scot si se presara deasupra stafidele si se mai lasa la cuptor 2 minute.
✔️ Se servesc calde cu zahar pudra deasupra.
✔️ La pachete se pune in caserola mica de aluminiu.