Cheesecake | 160g

White Flowers

🍰 INGRDIENTE

🍪 BLAT BISCUIT | 5-6 forme

✔️ Unt - 340g la temperatura camerei
✔️ Zahar - 250g
✔️ Miere - 40g
✔️ Faina - 430g
✔️ Bicarbonat - 5g
✔️ Scortisoara - 3g
✔️ Sare - 5g

🍦 CREMA | Forma rotunda

✔️ Creeam cheese - 500g (cremete)
✔️ Mascarpone - 200g
✔️ Zahar - 200g
✔️ Apa - 40ml
✔️ Frisca - 400ml
✔️ Piure de mango - 150g
✔️ Piure de fructul pasiunii - 100g
✔️ Gelatina - 6 foi
✔️ Colorant portocaliu

🥭 SOS DE MANGO

✔️ Piure de mango - 250ml
✔️ Piure fructul pasiuni - 50g
✔️ Apa - 250ml
✔️ Zahar - 200g
✔️ Guma de xantan - 2g

🍰 PREPARARE

🍪 BLAT BISCUIT | 5-6 forme

1️⃣ Se amesteca untul cu zaharul si cu mierea la robot.

2️⃣ Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor.

3️⃣ Dupa ce se face untul cremos, adaugam si ingredientele uscate.

4️⃣ Se amesteca cateva minute pana se incorporeaza ingredientele.

5️⃣ Se intinde compozitia intre doua foi de pergament (1\2 cm grosime).

6️⃣ Se coace la 175 de grade pana devine auriu in jur de 15 min.

7️⃣ Se lasa sa se raceasca o ora / o ora jumatate si dupa il blendam pana se macina.

🍦 CREMA | Forma rotunda

1️⃣ Se amesteca piureul de mango cu piureul de fructul pasiunii si colorant.

2️⃣ Se pune pe foc sa fiarba in jur de 3-4 min, apoi punem gelatina care a fost hidratata in prealabil.

3️⃣ Lasam sa se raceasca.

4️⃣ Punem cream cheesul in vasul de la robot si il amestecam la viteza mica 2-3 min cat sa se desfaca.

5️⃣ Apoi incalzim zaharul amestecat cu apa pana ajunge la temperatura de fierbere dupa care il punem in fir subtire peste crema de branza din robot.

6️⃣ Amestecam pana se raceste compozitia dupa care adaugam piureul de mango care s-a racit si mascarpone.

7️⃣ Amestecam inca 2 min dupa care compozitia o punem intr-un bol.

8️⃣ Separat batem frisca si apoi o amestecam cu crema.

🍰 ASAMBLARE

1️⃣ Se amesteca 250g de biscuit maruntit cu 30g de unt incalzit la microunde.

2️⃣ Apoi se distribuie uniform compozitia la baza formei rotunde de cheesecake.

3️⃣ Bagam tava 10min la frigider sa se intareasca biscuitele dupa care o scoatem si turnam crema si se lasa la frigider min 6h sa se intareasca.

🥭 SOS DE MANGO
Se pun toate ingredientele pe foc inafara de guma de xantan care se adauga la sfarsit.

✔️ Se scoate cheesecakul din forma si se taie in 12 bucati.
✔️ Fiecare felie de cheesecake se gaureste cu scupa inmuiata in apa fierbinte.